Leegstandswetverhuur Rotterdam

Informatie over Leegstandswetverhuur Rotterdam vindt u op Expats Verhuur Rotterdam. Als het wat langer duurt voordat u uw woning heeft verkocht, kunnen dubbele lasten erg lastig zijn op te brengen. Een uitkomst is dan verhuren via de Leegstandswet. Uw woning blijft dan gewoon te koop staan, terwijl u huurinkomsten ontvangt. Andere voordelen zijn dat uw woning niet leeg staat en hierdoor minder gevoelig is voor vandalisme en dat u beperkte huurbescherming dient te garanderen. Als de woning is verkocht is het gemakkelijker de huurder te laten vertrekken. U dient een vergunning aan te vragen bij de gemeente Rotterdam. De gemeente Rotterdam stelt een aantal eisen aan verhuur via de leegstandswet:

  • De woning moet voor verkoop bestemd zijn, en:
    • Is nog nooit bewoond geweest
    • Is tenminste 1 jaar door de eigenaar bewoond geweest
    • Is in de tien jaar voordat de woning leeg kwam te staan slechts 3 jaar verhuurd geweest
  • De woning is een gebouw bestemd voor verzorging of verpleging, logiesverschaffing, groepsgewijze huisvesting, administratie en/of onderwijs en is in afwachting van een andere bestemming

Voldoet uw woning aan één van bovenstaande eisen? Dan mag u uw woning verhuren via de Leegstandwet. Uw vergunning vraagt u aan via: http://www.rotterdam.nl/product:tijdelijkeverhuuropgrondvandeleegstandwet. U dient er rekening mee te houden dat het tot 6 weken kan duren voordat u uw vergunning krijgt en u toestemming van uw bank nodig heeft.

Leegstandwetverhuur Rotterdam: De werkwijze van Expats Verhuur Rotterdam

Expats Verhuur Rotterdam geeft u graag advies en informatie over het tijdelijk verhuren van uw koopwoning. Als u de woning eenmaal in de verhuur heeft staan, streven wij om binnen korte tijd een geschikte huurder te vinden. Deze wordt gescreend op antecedenten, identiteit en kredietwaardigheid. Ook zorgen wij onder andere voor een waterdicht contract en zijn wij aanwezig bij de sleuteloverdracht.

Geïnteresseerd in leegstandswetverhuur Rotterdam via Expats Verhuur Rotterdam? Neem contact op via info@expatsverhuurrotterdam.nl of bel 010 – 3108080!