De leuke studenten hotspots in Rotterdam

Voor nieuwe studenten die net zijn komen wonen in Rotterdam, is het soms wat lastig om gelijk te weten waar je de gezelligheid kan vinden. Rotterdam heeft veel te bieden qua barretjes en kroegen. Hieronder de 5 tips om wat gezelligheid op te zoeken.

1. Bar Tender is een gezellige shootersbar waar veel studenten op afkomen. Het gaat hier om een shotjesbar die veel verschillende shotjes te bieden heeft.

2. Voor een echte studentenplek kun je naar Café Beurs. Hier is het altijd gezellig en voornamelijk in het weekend.

3. Om gezellig ergens een biertje te drinken is de Biergarten helemaal geschikt. In de zomer is het de perfecte plek om je prima te vermaken, maar tevens voor in de winter. Niet alleen voor bier maar ook voor de lekkere trek is er genoeg op de kaart te vinden. Daarnaast organiseren ze verschillende thema-avonden.

4. Eetcafé De Stoep in Kralingen is een echt begrip in Rotterdam. Dit eetcafé is het oudste café van Rotterdam. Daarnaast is Café de Stoep hét studentencafé. Hier komen oude tradities in een nieuw jasje.

5. Om een avond de stad in de gaan, kun je het beste naar het Stadhuisplein. Dit is een beetje de verzamelplek van bars waar je terecht kunt. Hier zijn diverse barretjes met verschillende soorten muziek. Zo is er voor ieder wat wil.

Bron: Indebuurt Rotterdam
13-09-2018