Lege winkels omtoveren tot woningen

Leegstaande winkelpanden kunnen omgebouwd worden tot een woningen. Bij elkaar kunnen steden 14.000 nieuwe woningen hierdoor creëren.

Vanwege de krappe woningmarkt moeten er creatieve oplossingen komen om woningzoekenden meer woonruimte te kunnen bieden. Hiervoor heeft het economische bureau van Rabobank onderzocht dat Rotterdam veruit de meeste mogelijkheden heeft om lang leegstaanden winkels om te toveren tot woonruimtes. Rotterdam heeft ruim 39.000 vierkante meter aan leegstaande winkelruimte wat perspectief biedt voor woningen.

Niet alleen in Rotterdam maar ook in Den Haag staat 20.000 vierkante meter aan winkelruimte leeg. In de hoofdstad is dat maar 10.000 vierkante meter wat leeg staat buiten het centrum. Volgens Rabobank zijn er tevens veel ‘transformatiemogelijkheden’ in andere populaire steden zoals Assen, Breda, Ede, Roermond en Veenendaal.

De reden dat er relatief veel panden leeg staan is door de opkomst van de online winkels waardoor in het totaal 3,16 miljoen vierkante meter aan winkeloppervlakte leegstaat. Door deze leegstaande panden om te toveren tot woningen biedt dit meer mogelijkheden voor woningzoekenden.

Bron: De Telegraaf
28-06-2018