Meer dure huizen of meer goedkope huizen?

Inmiddels heeft ook Rotterdam te maken met de krapte op de woningmarkt. Tot voor kort kon je in Rotterdam gemakkelijk een koophuis vinden.

In maart zal het nieuwe Rotterdamse gemeentebestuur een antwoord moeten vinden op welke soort woningen er moeten komen in de stad. Volgens Pico Wilbrenninck, makelaar in Rotterdam- Noord, vechten mensen elkaar de tent uit om een huis te mogen kopen. Voornamelijk de appartementen rond de stad zijn erg gewild. Gemiddeld staan ze een week te koop. De krapte op de woningmarkt is zelfs zo erg dat potentiële kopers tienduizenden euro’s boven de vraagprijs van de woning bieden om niet mis te grijpen.

Om de overspannen woningmarkt op te lossen moet er meer gebouwd worden, voornamelijk in het midden- en hogere segment. In de vorig jaar vastgestelde Woonvisie staat dat er de komende jaren goedkopere huurwoningen gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw.

De linkse partijen in Rotterdam zijn tegen de sloopplannen van de goedkopere huurwoningen. “Er moeten komende jaren tienduizenden woningen bijgebouwd worden, maar niet alleen duurdere huizen” aldus Judith Bokhove van Groen Links.

Samen met de PvdA, SP en het op de islam geïnspireerde Nida heeft GroenLinks een verbond gesloten, in de hoop na de verkiezingen een college te kunnen vormen.

Bron: NOS
14-02-2018